Page 1 of 14 123411 ... LastLast
Results 1 to 10 of 134
  1. #1

    Default Secreto sa pag luto ug Inonunan nga lami


    kasagaran ako natilawan nga inon unan sa mga restaurant walay lami ...

    naay secreto ana para lami ang inon unan.. suka ug asin ug seboyas bombay ug tubig .... inig bukal sa tubig butangan ug Mantika ug bitsin dayon ipa itos cia .....

    kamo unsa inyoha secreto ?


  2. #2

    Default Re: Secreto sa pag luto ug Inonunan nga lami

    Sekreto sa inun-unan part para mulami is TIME. Kinahanglan one week after pa mulabay before nimo kaunon. Siguradoa lang nga sa earthen pot siya iluto dili sa aluminum wares then kinahanglan nakalubong tanang fish sa sabaw para walay worms maka-enter

  3. #3

    Default Re: Secreto sa pag luto ug Inonunan nga lami

    Quote Originally Posted by victor3
    Sekreto sa inun-unan part para mulami is TIME. Kinahanglan one week after pa mulabay before nimo kaunon. Siguradoa lang nga sa earthen pot siya iluto dili sa aluminum wares then kinahanglan nakalubong tanang fish sa sabaw para walay worms maka-enter
    Pan-us mana oi ... saon

  4. #4

    Default Re: Secreto sa pag luto ug Inonunan nga lami

    hehe dili na ma pan-us ang inonunan bro oi.. magka dugay magka lami na! basta naay suka dili ma pan-us...

  5. #5

    Default Re: Secreto sa pag luto ug Inonunan nga lami

    Quote Originally Posted by necrotic freak
    hehe dili na ma pan-us ang inonunan bro oi.. magka dugay magka lami na! basta naay suka dili ma pan-us...
    hehehhe.. lawgawa sa karon pako ana bro ... mag kalami mag ka dugay ... naa nako number nimo bro call lang unya ko nimo

  6. #6

    Default Re: Secreto sa pag luto ug Inonunan nga lami

    Dili na siya pan-os bro basta kargado sa asin ug suka. Mao makaingon ka walay lami sa restaurants is because dinalian man na siya pag-prepare. If mo-take ug time, mu-agi na siya og fermentation process nga maka-improve sa taste ug palatability. Same principle pod pwede ma-apply sa humba pero mantika lang ug suka, not salt ang i-preservatives

  7. #7

    Default Re: Secreto sa pag luto ug Inonunan nga lami

    Quote Originally Posted by victor3
    Dili na siya pan-os bro basta kargado sa asin ug suka. Mao makaingon ka walay lami sa restaurants is because dinalian man na siya pag-prepare. If mo-take ug time, mu-agi na siya og fermentation process nga maka-improve sa taste ug palatability. Same principle pod pwede ma-apply sa humba pero mantika lang ug suka, not salt ang i-preservatives
    salamat bro try nako ug dugay2x .. . dili na cia mahimong ginamos ug abtan ug isa ka semana ?

  8. #8

    Default Re: Secreto sa pag luto ug Inonunan nga lami

    oi grabe pud n inyong nilutoan ug inun-on oi...senimana man pud bago mkaon..
    try ni ahos,bombay,luy-a gmay,ug sili nga ispada gani pawala sa anghit daghan suka ug asin dapat aslom nga suka tuba jud...tpos butangi gmay ug knorr fish cubes..d man n dghanon sabaw ng inuonan ky d man dw n tinola ana akong papa...hahaha...lami jud dw n maugmaan

  9. #9

    Default Re: Secreto sa pag luto ug Inonunan nga lami

    Quote Originally Posted by amingb
    salamat bro try nako ug dugay2x .. . dili na cia mahimong ginamos ug abtan ug isa ka semana ?
    In essence, ginamos gyud na ang inun-onan hehe, ang nakalahi, dako lang ang isda then ma-feel nimo ang texture sa iya unod. Then pagsagol pod og daghan sili espada, garlic ug dahonan para di siya ginamos og taste. Naay uban pure suka gani ang isabaw, walay tubig.

    BTW, ang inun-onan ako gipasabot diri ha is cebuano inun-onan dili "paksiw" sa tagaleg nga naay sampaloc nya bangus pa usahay gamiton nga isda.

  10. #10

    Default Re: Secreto sa pag luto ug Inonunan nga lami

    Quote Originally Posted by victor3
    BTW, ang inun-onan ako gipasabot diri ha is cebuano inun-onan dili "paksiw" sa tagaleg nga naay sampaloc nya bangus pa usahay gamiton nga isda.
    unsa man diay nga isda imo on-onon??bodboron?pirit o tamban?bisan unsa man nga isda cgro pwd ma on-on pwd man gni bulinaw...hehehe

  11.    Advertisement

Page 1 of 14 123411 ... LastLast

Similar Threads

 
  1. Replies: 10
    Last Post: 10-10-2012, 11:06 PM
  2. Info sa pag open ug business sa pinas
    By rescyth in forum Business, Finance & Economics Discussions
    Replies: 2
    Last Post: 05-26-2010, 01:14 PM
  3. To all musicians...about sa pag sipra ug songs?
    By Jonats in forum Music & Radio
    Replies: 1
    Last Post: 08-11-2009, 09:43 AM
  4. Daku ba ug impak ang school sa pag pangita ug partner?
    By waterboy0911 in forum Relationships (Old)
    Replies: 41
    Last Post: 10-04-2008, 10:52 PM
  5. Kamo unsa inyong pama agi sa pag save ug software?
    By xaired in forum Software & Games (Old)
    Replies: 18
    Last Post: 08-27-2008, 12:25 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
about us
We are the first Cebu Online Media.

iSTORYA.NET is Cebu's Biggest, Southern Philippines' Most Active, and the Philippines' Strongest Online Community!
follow us
#top