ani ai.... kung kinsa lang ang gusto mo experiment ha.....
1 kilo pork (kanang sagol jud tambok and unod)
1 kilo sili espada
1 or 2 pcs nga lubi
1 or 2 cups of water
1 cup of colorless hipon (if walay colorless, hugasi ang pula several times nga mo fade ang pgka pula niya)
cut the pork into cubes, or kung unsa imong gusto nga slicing. cut the sili espada in slants. kuha-i ug gata
ang lubi with the two cups of water and do this twice. use the second extract sa gata together with the pork
and bring it to a boil (para ni mahumok ang karne). pag mo boil na, ipa hinay ang kalayo until mo gawas ang oil
sa pork and mga 10% nalang sa 2nd extraction nga gata ang nabilin, ayaw hulata nga mo pilit ang karne sa
kalaha. ilunod ang tanang sili (caution, gilok sa ilong ang baho sa sili ha, murag ni simhot mo ug paminta nga
powder). after mga two or three minutes with the same strength sa heat, i lunod ang first extract sa lubi plus
the hipon, at this point, ukay jud mo pirmi kay kung ma biyaan na, mag tibugol ang gata ana. when will you
stop? pag makita na ninyo nga nisabay pgka humok ang sili with the pork and creamy na ang dating sa gata.
Tips
1. If dili mo ganahan ug halang kaau, you can reduce the sili to 1/4 kilo or 1/2 ba kaha.
2. The amount of water sa imong first extract maoy mo dictate sa ka halang sa imong bikol express. sweetness
can counter-react sa ka halang. if daghan imong tubig gigamit mo gawas nga lasaw na ang imong first extract, if
gamay rasad, basin dali ma hubas ang imong gi luto.
3. Kung maau nimo pagka luto ang bicol express, you can even eat the sili itself (kay ma anod sa gata ang iyang
ka halang).
Happy eating!!!!



Reply With Quote


