Ako ra ma share ra jud ani sa kay know your dog. Know what makes him tick. Sa ako puppy kay luckily grabe ka attentive.
And everytime naa cyay buhaton nga gnhan ko, ako cya i praise. Like kanang mag sit still cya before ko mohatag ug food. D na gani mi mag tingog sa ako sis. Puros ra good boy madungog sa balay. Hahaha
Share ko gamay sa ako experience.
Ako kay beginner man jud ko ky my Mom never allowed me to own a dog when I was a kid. We had a German Shep but dli man ipahikap. Gi sige lang ug tanggong. Now that daku na ko, iya ko giregaluhan sa akong (mind you) 28th birthday ug puppy mix jap spitz x shih tzu. (she waited 28 long years before ko niya gisaligan nga magka dog

) hehehe
Ako gidala dre sa cebu at 1 month and 2 weeks old.
1st week niya sa akoa dre sa cebu - I decided to train my puppy how to sit. He learned it in 30 mins.
Perfected it in 1 day. Meaning uska sulti nlang nako or sometimes action ra kbalo na cya mo sit dayun.
2nd week niya dre sa cebu (1 month and 3 weeks old) - he learned to lie down sa command nga "down"
Perfected it in 2 days.
3rd week niya dre sa cebu (2 months na siya ani) - he learned to play dead everytime mo command ko ug "bang!"
Wla pa niya ma perfect kay malimot man siya sige haha. I think lisuran cya mo higda kay matuyok man cya usahay. hahaha
4th week niya dre sa cebu (2 months and 1 week old) - learned to shake hands in less than 15 min. Perfected it in less than 30 min. Actually yesterday pa nako siya gitudloan to shake. So ako sulayan balik kron nig uli if nalimot ba cya or not. So murag duha duhaan pa nang perfected dra kay basin nalimot na to ron. hahaha
Kamo dra? unsay inyong mga experience ug unsa sad inyo style mo teach mo dog?
OT: sige pangutot ako puppy baho au hehe