Page 279 of 353 FirstFirst ... 269276277278279280281282289 ... LastLast
Results 2,781 to 2,790 of 3525

Default Re: SABONG and GAMECOCKS

Quote Originally Posted by lemon_edz View Post
    musta tanan..

bai bromikel,
    welcome sa payag.. nice produced bai.. post lang permi dire para aligre ni permi ato payag..\
    cge2x tambay2x pud ko ngari... backyard raman sad ko gud... basin naay mga information nga ma apply nako sakung manokan ^__^

dili ra bai..kana bakuna ato gamit is d man live vaccine...ang kagaw nga naa sa bakuna is weak na kau not enough nga mka hawa..g introduce lang na sa sytem sa manuk para ma activate ila immune system...kraan na kau ng belief nga mka takod

Quote Originally Posted by asilmaniac_21 View Post
    dili ra bai..kana bakuna ato gamit is d man live vaccine...ang kagaw nga naa sa bakuna is weak na kau not enough nga mka hawa..g introduce lang na sa sytem sa manuk para ma activate ila immune system...kraan na kau ng belief nga mka takod
    aw abi nko sir na mgdala ug virus ako piso ing human nila ug vaccine sa laing lugar dre sa amo...sir unsa timaelhan kng live virus ang vaccine?kanang powdered form sa?thank you..

depende sa bakuna bai..sa marek mostly live vaccine na cla and NCD dpnd sad sa supplier..naa man ngbaligya og live naa sad intermidiate..

sa NCD B1 type B1 strain is live intranasal or intraocular...same with NCD lasota strain..same virus of diffrent strain thats why we need to be specific with the kind of vaccine were using..dire sa pinas since wala tay winter dire mas daghan ta ug cases sa viral infection compared to the US..some breeders in the US dont use any vaccine for there chicks...

but coryza since bacterial infection ni cya it does not contain live bacteria..usally inactive emulsion vaccine ni cya..oil based mao muburot ang muscle after ni cya g inject.

sir unsa imo ma recoomend na vaccine para nako let say 15 chicks ra akoa krn?kana lng common na sakit..bibi,lasota ug fowlpox ok ra na sya?ug mupolit ko sa poultry supply unsa ako eingon sir kana lng dle live na vaccine?

bai
    NCD +b1b1, NCD la sota, IBD, Fowl pox kana ok na kau if gamay ra imu flock

Mga bai! curious lng kay ko, unsa nang english anang kanang sakit sa manok nga kanang gytawag na "atay"? gusto man gud ko makahibalo kung unsa na para ako ma research ug au.

ug isa pa.. kabalo ba mo unsa nang dahilan nganong kalit ra mag luya ug mamatay dayon ang manok? ga ingon ana raba ako mga piso karon, luoy kaayo, halos every week naa jud ko mabantayan piso ma ingon ana, pagka hapon o sunod adlaw patay jud na xa. luoy kayo ako mga piso.

I love to see sabong, but dont wat to breed to expensive for me ..

Quote Originally Posted by pinoy amboy View Post
    Mga bai! curious lng kay ko, unsa nang english anang kanang sakit sa manok nga kanang gytawag na "atay"? gusto man gud ko makahibalo kung unsa na para ako ma research ug au.

ug isa pa.. kabalo ba mo unsa nang dahilan nganong kalit ra mag luya ug mamatay dayon ang manok? ga ingon ana raba ako mga piso karon, luoy kaayo, halos every week naa jud ko mabantayan piso ma ingon ana, pagka hapon o sunod adlaw patay jud na xa. luoy kayo ako mga piso.
    generally speaking atay sa bisaya can be refered as NCD or NCD la sota..depnede sa clinical signs and postmortem signs niya..bt usahay ma connect pd na sa mycoplasma..dpende ra jud ky kta nga wala kau nka balo sa nature sa sakit automatic man daun ta mu diagnose ug ATAY..usahay gud mura raman ug pareha ilahang clinical signs

Quote Originally Posted by asilmaniac_21 View Post
    generally speaking atay sa bisaya can be refered as NCD or NCD la sota..depnede sa clinical signs and postmortem signs niya..bt usahay ma connect pd na sa mycoplasma..dpende ra jud ky kta nga wala kau nka balo sa nature sa sakit automatic man daun ta mu diagnose ug ATAY..usahay gud mura raman ug pareha ilahang clinical signs
    Ahh! Mao diay na xang gytawag nga Newcastle Disease? Lamat au bai, ako gyud na na xa i research ug au karon..

11.    Advertisement