Page 1 of 6 1234 ... LastLast
Results 1 to 10 of 53

Exclamation Help! Can 30k/Month enough to survive a small fam. here in Cebu?Pila jud Est. Cost of Living dinhi?

Mga bro.. tabang unta ko bah.. naa ko work karon minimum wage lng then naa ko dawat pud 10k paabang sa amo house and lot sa Mindanao plus tagaan pud ko let say 10k sko mother from abroad sometimes more or less og Extra sideline pud diay... so total tanan apil ako sweldo mga nsa 30k jud.. matay! Lisura budget ui.. short jud me permi.. mao ni amo expeneses ha..

1. Balay - 2,800 (acually House w/ store ni xa pero undang me due to bankrupt)
    2. Kuryente - Ave. 2,700 - 3,700
    3. Internet - 1,300
    4. Grocery - 4,000
    5. Plete og Allowance nako - 3,000
    6. Maintenance Meds- 3,000
    7. In case Emergency - 2,000
    8. Lending - 3,300

total of 22,800 - 30,000 = 7,200 balance pra sa Konsumo namo.

unya konsumo sad moabot mn 200-300 per day.. unya 4 me ka sa balay ako ra'y naay work.. di man jud masigo ui permi jud me bitay katapusan lagi.. unsaon mani nako uiHELP!
    Last edited by Ronzkie23; 08-25-2013 at 03:55 PM.

lisod jud kung usa ra ang ga work, mag tipid nalang sa kuryente, try kuha ug internet nga cheaper ang monthly

Quote Originally Posted by Ronzkie23 View Post
    Mga bro.. tabang unta ko bah.. naa ko work karon minimum wage lng then naa ko dawat pud 5k paabang sa amo house and lot sa Mindanao plus tagaan pud ko let say 10k sko mother from abroad og Extra sideline pud diay... so total tanan apil ako sweldo mga nsa 30k jud.. matay! Lisura budget ui.. short jud me permi.. mao ni amo expeneses ha..

1. Balay - 2,800 (acually House w/ store ni xa pero undang me due to bankrupt)
    2. Kuryente - Ave. 2,700 - 3,700
    3. Internet - 1,300
    4. Grocery - 4,000
    5. Plete og Allowance nako - 3,000
    6. Maintenance Meds- 3,000
    7. In case Emergency - 2,000
    8. Lending - 3,300

total of 22,800 - 30,000 = 7,200 balance pra sa Konsumo namo.

unya konsumo sad moabot mn 200-300 per day.. unya 4 me ka sa balay ako ra'y naay work.. di man jud masigo ui permi jud me bitay katapusan lagi.. unsaon mani nako uiHELP!
    minyo naka bro?
    option 1: pangita trabaho above sa imong sweldo karon
    option 2: pag-negosyo bisan ginagmay ra
    cost cutting options:
    1. give up unnecessary things
    2. lifestyle change

Quote Originally Posted by trinalla View Post
    lisod jud kung usa ra ang ga work, mag tipid nalang sa kuryente, try kuha ug internet nga cheaper ang monthly
    mao pud lagi bro.. tska anha pud ko patyon pamasahe kay nia mn gud ko mandaue karon.. uu dako jud me kuryente kay alimoutan mn gud ko magabii unya kini pud lending maoy isa sa nka dala dangan cgro namo.

- - - Updated - - -

Quote Originally Posted by iron_cross View Post
    minyo naka bro?
    option 1: pangita trabaho above sa imong sweldo karon
    option 2: pag-negosyo bisan ginagmay ra
    cost cutting options:
    1. give up unnecessary things
    2. lifestyle change
    uu menyo nako bro.. naa me anak pero sko wife pagka dalaga nya. murag grade 5 nmn cgro.. ay uu baon sa bata og mga bayrunon pa skwelahan.. maglabad lagi ako ulo budget2 ui.. lisud mn gud mangita work brad samot na college level raka.. naa mn ko ginagmay negosyo pero hinay lagi.. igo2x ra jud.

mao pud lagi bro.. tska anha pud ko patyon pamasahe kay nia mn gud ko mandaue karon.. uu dako jud me kuryente kay alimoutan mn gud ko magabii unya kini pud lending maoy isa sa nka dala dangan cgro namo.

- - - Updated - - -

uu menyo nako bro.. naa me anak pero sko wife pagka dalaga nya. murag grade 5 nmn cgro.. ay uu baon sa bata og mga bayrunon pa skwelahan.. maglabad lagi ako ulo budget2 ui.. lisud mn gud mangita work brad samot na college level raka.. naa mn ko ginagmay negosyo pero hinay lagi.. igo2x ra jud.
    unsa imo work sir? nisuway ka apply call center? mas dako man ila incentives...
    imo asawa bro duna trabaho? sa imo sitwasyon i-minimize lang gyud ang imo unnecessary spending.

Quote Originally Posted by iron_cross View Post
    unsa imo work sir? nisuway ka apply call center? mas dako man ila incentives...
    imo asawa bro duna trabaho? sa imo sitwasyon i-minimize lang gyud ang imo unnecessary spending.
    naa rko nagwork sa fast food chain bro.. kapoy trabaho ui pero wa jud ta'y choice ani. try lagi unta ko work call center pero kailangan man diay cla 72 units mn gud unya wa kaabot ako although kamao mn sad ko mo english.. ako wife wla'y trabaho. tagaan lng nako xa 5k puhunan online business pero dli jud permi nindot iya kita ui.. uu mao btw na ako plano bro.. ako kuryente murag bawasan nako na plus undangon jud nako ni Lending kay isa sad ni.. naa pud ko maintenance meds pero i think madala ra cgro lifestyle change.

naa rko nagwork sa fast food chain bro.. kapoy trabaho ui pero wa jud ta'y choice ani. try lagi unta ko work call center pero kailangan man diay cla 72 units mn gud unya wa kaabot ako although kamao mn sad ko mo english.. ako wife wla'y trabaho. tagaan lng nako xa 5k puhunan online business pero dli jud permi nindot iya kita ui.. uu mao btw na ako plano bro.. ako kuryente murag bawasan nako na plus undangon jud nako ni Lending kay isa sad ni.. naa pud ko maintenance meds pero i think madala ra cgro lifestyle change.
    target an amount that you intend to save.
    your maintenance meds, i suggest you to switch to vegetable and fruit diet. don't eat meat as much as possible. avoid dairy products.

para nako dako naman na 30k TS survive gali na uban 10k to 15k ang monthly nga sweldo it's all about how you budget and getting what you need and set aside what you want. Kay you can't have it all man sad.

dako naman na 30k . its all about budgeting ra jud .

cgro dako na kung 2 adults mo og 1 kid.. naglibog lagi ko ui unsaon pagbudget.. di sad ko kaagwanta utang nga way sagol ui.. hahaha! di pud ko ganahan permi lng meat kay suol kaayo. isda pud haskang mahala.. btaw plano me sko wife nga balhin me cebu arun mkatipid ko pamasahe og sya sad kung mangompra xa online business.. anyway thanks sa inyo mga bro.. need lng jud cgro namo mg total overhaul jud sa balay esp. kini kuryente og lending namo...

11.    Advertisement

Page 1 of 6 1234 ... LastLast