walay ma priso sa utang. pero naay na hospital tungod sa utang.
walay ma priso sa utang. pero naay na hospital tungod sa utang.
actually, dili jud ka ma preso.. unless you do the following..
you issue a check (usually post-dated) to buy something and pay it later with cash, pero wla ka kabayad.. e encash sa debtor.. = ESTAFA KANA.. = preso
daghan ka utang sa credit cards and dili nimo bayaran.. wla kay gi issue na check or any paperwork = SAFE KA..
Main terminology, no paperwork or any legal document falsifying your capacity to pay = no preso.. if you did not do any of these, you are GOOD to go
pero ma bad record pod ka ug dili ka mu bayad sa imu obligation. pareha sa ako kaila apply sya JP morgan chase wala sya madawat kay naa sya bad record sa credit card. mao wala sya madawat
If utang lang nga dili nimo ma bayaran, whether naay written document or wala, pero ma proven nga wala na sagulan ug fraud, or sinister intentions, dili ka ma priso.
But remember! If mag issue ka ug post dated check then mo talbog ika due date, ma file-lan ka ug case nga BOUNCING CHECK. It is a much lighter case kaysa sa ESTAFA.
Ang ESTAFA, whether involved gihapon ang bouncing check case, or wala, pero WRITTEN DOCUMENT is present, then ma proven nga there is FRAUD, or nangilad ka sa inyong agreement, then... heavy baby na ang imong case.
bayad nalang god tapara walay samok. utang lang ka kanang kaya ni bayran. dili naka mu sobra sa imung capacity to pay para di ka mag lisod..
estafa ra man basta dili nka magpakita... pabaga lang gud sa nawng, dili man ka mapreso jud... wala man silay mahimz ky wala man jud money...hehehe
naa na priso sa utang ue!! kana diay naay mga pinermahan.. nya wala namanyad.. naa koy nailhan na priso ana!!
so its case to case basis .parehang erap
hehe pero tongod dato man gawas ghapon