Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 21 to 30 of 34

Default Re: Three PSU Died on Me...Unsay Cause?

bro,

Allow me to comment on this general statement...

"Kasagaran kung ang pc inig on nimo igo ra mo toyok kadali ang hsf guba jud ang mobo ana dili ang psu."

this is not true to all situation... maong gi butangan sa bro gamemalxxx ug word na "Kasagaran"... i had a personal experience on my previous "Xilence XP-1000 W"... after nako na assemble ang gaming rig, akoang gi burn-in ni sya ug 1 week (24/7) gamitan nko ug Furmark... dugay kaayo ko naka bantay na mo tuyok ra diay ug kadali ang fan sa PSU... mga 2 to 3 mins approx during start-up (inig switch on the PC) then mapawong dayon sya. naay "hiss" noise pero, hinay lang... then after a week, akoang gi report sa shop unya ask ko ug replacement PSU... akoang gi ilisan ang unit ug Corsair TX750... so far, so good... naka timing lang gyud ko ug lemon unit sa Xilence...

for that lemon Xilence PSU, ang katong "hiss" noise kay for sure, gikan to sya sa damage na power capacitor. wala ko mo suway ug abli nya kay ma void unya ang warranty. dako na problema unya nako kay dili nko ma balik sa shop. mahal2x ra ba to'g presyo... hehehe...

regarding sa mga AVR (specially the ordinary types), dili kaayo ni maayo gamiton for protection if dili stable ang kuryente sa location... mas better ang mga surge protectors... para ma filter ug tarong ang spikes... naa man hinoon pud nindot na mga AVR katong mo adjust sila sa input voltage then ang output voltage nila kay stable kaayo... mo piti2x sya kun naa'y fluctuation sa input (limot ko's tawag ani nila oi)... pero price ani na mga AVRs kay mahal2x gyud hinoon... depende pud sa total output wattage nya...

mao diay na bro maguba diay f generic na avr ang gamiton

Quote Originally Posted by ryan101@yahoo.com View Post
    mao diay na bro maguba diay f generic na avr ang gamiton

sa akoang experience aning generic AVR, so far, sauna... mga early to late 90's era, grabeh man ang fluctuation sa kuryente sa balay, wla pa man gyud ko mamatyi ug PC (mobo in particular)... ang monitor pa sauna kay naa pa nag tangag sa PSU ang power connector nya... mag awop2x gud ang suga tungod sa ka low voltage then mag sayaw2x ang display sa monitor. then usahay, mo kalit ug reboot ang PC... mao ni akoang experience aning generic AVR... hangtod karon, gamit nila sa balay kay mga generic AVRs... ako dri, diretso ra sa wall outlet... stable man ang supply sa kuryente dri...

Quote Originally Posted by lloyd_joy View Post
    sa akoang experience aning generic AVR, so far, sauna... mga early to late 90's era, grabeh man ang fluctuation sa kuryente sa balay, wla pa man gyud ko mamatyi ug PC (mobo in particular)... ang monitor pa sauna kay naa pa nag tangag sa PSU ang power connector nya... mag awop2x gud ang suga tungod sa ka low voltage then mag sayaw2x ang display sa monitor. then usahay, mo kalit ug reboot ang PC... mao ni akoang experience aning generic AVR... hangtod karon, gamit nila sa balay kay mga generic AVRs... ako dri, diretso ra sa wall outlet... stable man ang supply sa kuryente dri...
    Mao sad na imong experience. Sa akoa AVR jud ang problema. After gireplace nako ug APC UPS, wala na mobalik ang problema. Gimeasure nako ang output voltage sa AVR, niabot na ug 270VAC. 2 jud ni ka AVR, ang usa Giant ang brand, the other kalimot nako kay nalabay na.

ah i see. ang uban mga PSU bisan generic kay rated na sila up to 270 VAC... pero, dili tanan hinoon... don't know sa uban PSU rating... ma check nato ang working range man hinoon sa mga PSU model nato...

Quote Originally Posted by gaspar_73 View Post
    basin grounded ang mobo sa chassis...habwaa kuno sa gawas paandara.
    gitry na nako sir... ako gihabwa, gitangtang nako ang gpu, bali ang psu, mobo, hdd, ug cpu nag.andar using the IGP, miandar siya kadyot, pero later, napawong, pinakadgay nga andar was like 1 hr... on idle lang walay runing apps.. ako try elis ug mobo unya kay naa man ko spare mobo, same model...

Quote Originally Posted by zhieg View Post
    bro inyo kuryente dili bana mag high ug low voltage? if naa ka avr kanang DTS or unsa pana dha kanang png computer ra jud dili hvy duty, ayaw nlng gamit ana, surge protector nlng gamita kay kana na avr mura ramn na ug extension wire gud..
    so far, dili man,, usually mo.low voltage diri dapit sa amo.a ug naay magwelding, pero wala na karon kay ako na g.report sa electric company sa amo.a...giwarning na among silingan...

Quote Originally Posted by nculver12 View Post
    don't use generic psu buy a branded psu
    FSP is not generic pus sir...although dili sad pareha sa silverstone nga recommended jud by most users...

Quote Originally Posted by ashrock View Post
    suwayi ug ayaw gamit ug AVR, i direct sa wall outlet kung pareho ba gihapon...
    Quote Originally Posted by Iamalbertrebs View Post
    probably the HSF wala natarung og taud(causes overheat)... try lang check sir... maybe you just thought the PSU's are dead....
    try nako sir recheck unya...pero tn.aw gud nako sa hwmonitor niya sa bios... ok raman ang temp...

Quote Originally Posted by gamemailxxx View Post
    Dili pud pwd e testing sa lain Pc imo current psu kay basin ma takdan ang lain mobo.
    Kasagaran kung ang pc inig on nimo igo ra mo toyok kadali ang hsf guba jud ang mobo ana dili ang psu.

unsaon pagkabalo kung guba ang Board or PSU

Kung naa kay kaila naay psu tester ipa test na if kung dili mo work meaning maka guba jud diay imo mobo ug psu.
    Kung inig test sa tester ok. guba jud diay imo mobo not the psu.

*Dili maayo gamitan ug generic AVR kay dili na stable kasagaran daghan pud nangahagtos psu ana.
    try nako ni sir unya.. kay naa man ko spare mobo diri with same model...

naa bay chance nga ang mobo makaingon nga maguba ang PSU?? ty

Quote Originally Posted by rejiel View Post
    gitry na nako sir... ako gihabwa, gitangtang nako ang gpu, bali ang psu, mobo, hdd, ug cpu nag.andar using the IGP, miandar siya kadyot, pero later, napawong, pinakadgay nga andar was like 1 hr... on idle lang walay runing apps.. ako try elis ug mobo unya kay naa man ko spare mobo, same model...
    so, ni andar jud diay pag tangtang nimo sa gawas. ako suspect ana kay uga na imo termal paste sa hsf kay mao pud na maka cause ug shutdown diritso kung mo overheat imo cpu.
    one more thing try not to connect the reset button.

yes naa pud chance ang mobo maka guba ug psu. naka experience pud ko ana sa ako mga Piso PC cge ko ilis hagtos japon.

Quote Originally Posted by gamemailxxx View Post
    so, ni andar jud diay pag tangtang nimo sa gawas. ako suspect ana kay uga na imo termal paste sa hsf kay mao pud na maka cause ug shutdown diritso kung mo overheat imo cpu.
    one more thing try not to connect the reset button.

yes naa pud chance ang mobo maka guba ug psu. naka experience pud ko ana sa ako mga Piso PC cge ko ilis hagtos japon.
    after pagkapawong kay wala na jud mi.on....bag.o man ni nako g.applyan ug TIM, after nako gilimpyohan last week...

Quote Originally Posted by rejiel View Post
    naa bay chance nga ang mobo makaingon nga maguba ang PSU?? ty
    pwede pud... grounded, short-circuit, regulator, ug uban pang TOR sunog/shorted

11.    Advertisement

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast