Originally Posted by
joynissan
Ocean Bay Beach Resort (Dalaguete, Cebu) - Naka-promise gyud ko sa akong kaugalingon ug sa mga tawo didto nga di na gyud ko mobalik.
Reservation - We called 1 week prior to arrival date for reservation. When we called again 2 days before, wala mi ma-reserve. Maayo gani kay dili sila fully booked. (We knew why they are not fully booked this summer when we personally went there).
Room - We reserved Family Room 2 and Family Room 3. We had to settle for Standard Rooms kay puwerteeeeeng bati-a! Ganindot lang picture sa website. Bare kaayo unya bahong dunot. Puwera gaba! Amo pa gyud standard room kay stuck up ang drain sa banyo, ngitngiiiiit kaayo ang suga (you can't read coz of the dim lighting), unya buslot pa gyud ang atop duol sa aircon.
Extra Bed - Dili man to bed... matress ra man nga hastang nipisa. Mura ra'g banig.
Food - We were told that their restaurant opens at 7am. Nalipay mi kay maka-order diay mi breakfast. Napasmo na lang mi kay 7:30 mingaw pa kaayo. Ang ilang mga taw diay kay tu-a ra sa luyo. Rice pa gyud nila, mura'g price sa 5-star. One cup tag P27! Palit na lang mi sa poblacion every meal. Barato na, lami pa gyud!
Amenities - Per website, naa'y karaoke bar. Wala diay to.
Beach - Sa website, mura'g white ang beach... dili man.
Pool - Maayo gani kay nalingaw akong mga anak sa pool. Kun wala pa, pauli gyud mi the day we arrived.
Kun ako'y pangutan-on, dili ko mo-recommend. Maypa adto mo Aqua Cainta sa Mohon, Talisay.