Page 2 of 6 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 11 to 20 of 58

Quote Originally Posted by makasapot View Post
    matay problema ku sa filtering ang crossfire lage musaka jud iya ping. dghan nku ge pang try na test na separate na nku ang youtube and facebook. ang crossfire kay mu lag jud kung mg youtube ku bale sa pg separate sa youtube ug facebook ip add aku gamit, ambot nganu kay ports ug ipp address aku ge gamit sa crossfire mu lag jud gehapon nig naa mg streaming videos or facebook. dili ba kaha ni sa aku vmware nuh? nglibog nku ani na game basin naa guru kulng nga port nga wala na mention or ang crossfire mu gamit sa same ip add sa youtube or naa port nga wala na mention unya didto ni sulod sa default queue? tabang init na kau aku nawung diri sa monitor!. . .
    ma-o ni imo kapa-it, sige ka post bahin sa imo problema dayon hatagan kag solution nga mu-work, i-bali-wala raman nimo...

kani nga vid kai sa ako "Sophos" test sa-una, ma-o ra gyud "PORTS" "PORTS" "PORTS" "PORTS" "PORTS" "PORTS" "PORTS" gamit, same sa pfSense settings...
    Sophos link: https://www.istorya.net/forums/netwo...mini-info.html

unya, tan-awa daw ang vid kung na-a ba lag... duha pa gani na youtube 1080p dayon sige pa buffer... hahay...

Crossfire with QOS turned off + 1080p youtube (1 instance)

Crossfire with QOS turned on + 1080p youtube (2 instances)

@dab_s_bad

nah ng.gamit nku ug ports. I tried high quality sa videos so wala sia problema ana, adto na sia mgka problema sa low quality na video ambot nganu. . .Mao ni ports di ba (netstat ug tcp view) 10009 10008 16666 9110 13008, 125.5.7.0/24. karon kadlawon try nku dark stat basin naa ku mkita kung nganu ni. . .

lahi ku mu dala ug test, di ba naa mn ta default queueu? bale sa default queue mu agi tanan unless imu sia e separate ug queueu by using sa ports and IPs source and desti. di ba?. . . What I want kato mga unwanted na network activity adto mag dasok sa assigned queue bulahan dili affected ang games bahala na kung na clogged na sia diha as long as ang akong game queue dili. so kung aku mgtest tuyu.on jud nku ug clogged ang default queue ug ubang queue sa browsing nku then test run nku ang game then kato dns adto mn nku gebutang sa queue nga walay upperlimit hasta ang games wala mn pud upperlimit.

about sa action rule, pass, match, block or reject; kani sia pass murag adto ma ni sia pa ingon sa defautl queue, di ba?

default queue is default queue... "IRREGARDLESS" you have rules/filter/etc defined. Packets/Traffic will go to this queue "IF" you did not define them elsewhere...

pfSense is too darn hard to configure..., and mind you, if you are testing "ports" or testing "rules" or whatever testing you are trying to do..., do these things:
    -backup entire settings!
    -reboot pfSense
    -reboot client computer to be tested(after pfSense is properly rebooted)

sige na raba ta biktima ani..., "himo naman ko queue..., wala man mingsulod didto..."

kung ako palang nimo..., andam ug duha ka kahon (or more) RH i-atubang ni @bolbolkulot, patudlo niya sa iya Kerio Control.

@dab_s_bad

nganung kerio mn jud gud? kapoya pud lipat lipat software oi hinay pa aku net then labad na sa ulo. . . lahi mana kang kulot kay pang dual wan mana iya gud dili mana mu patol sa single wan dili na mu works sa single wan. usa pa ang kerio kita ku sa images sa interfaces ana puro ports ra mn pud na sia gamay ra ligas ana sa pfsense what i dont know which one is better ana nila. . . bisag unsa ka power sa imu router ku ma reach na nimu ang capping sa internet yabo jud. mao bitaw buhaton tanan para ang unncessary network activity e lain para ipa labi tong kinahanglanun lng. . . diha sa city naa mn kunu 200+Mbps ang binulan 6k pesos diri sa province 15Mbps 3k pesos bayat! ang sakto mn jud kay naa jud ka enough bandwidth for each units mao jud na sakto then daogon na sa priority level dayon. dungagan pa sa internet dilemma na nig consume sa 50% sa bandwidth kay musaka na ping. . .

Andam ug kahon ahh . . . ng vm mn gni para maka tipid andam na nuon ug another box?

FEEL ME!!?

unya na unsa nmn na imu filter diha? lag ang games nuh nig tuyuon nimu ug clog ang sa default queue?

so safe to say na ang dns port dili sa default queue ma punta kung pass action gamiton, okay okay. . .

ma-o lagi imo pa-it, imo ra side imo huna-huna-on...

kana si bro @bolbolkulot kai gikan sab na pfSense, mas sayon ra ang Kerio vs pfSense.
    ngano gud tawn for dual WAN ang Kerio?, mu-cater mana bisan unsa klase, single to multi WAN/LAN, mas nindot ang Kerio kai "human" readable iya config ug mas higher level siya compared sa pfSense nga bare metal gyud ang config (mura siya C or assembly language). Ang ako ra rason ngano wala ko mag Kerio kai wala koi makita example unya dili free.

sa ako lang tan-aw, murag kulang ra ang duha ka kahon nga RH kai kuti man ka, patudlo personally kang master aron mahan-ay na imo internet problems...

diri rako kutob sa tabang, lahi kag pama-agi, dili maminaw sa tambag

Quote Originally Posted by dab_s_bad View Post
    ma-o lagi imo pa-it, imo ra side imo huna-huna-on...

kana si bro @bolbolkulot kai gikan sab na pfSense, mas sayon ra ang Kerio vs pfSense.
    ngano gud tawn for dual WAN ang Kerio?, mu-cater mana bisan unsa klase, single to multi WAN/LAN, mas nindot ang Kerio kai "human" readable iya config ug mas higher level siya compared sa pfSense nga bare metal gyud ang config (mura siya C or assembly language). Ang ako ra rason ngano wala ko mag Kerio kai wala koi makita example unya dili free.

sa ako lang tan-aw, murag kulang ra ang duha ka kahon nga RH kai kuti man ka, patudlo personally kang master aron mahan-ay na imo internet problems...

diri rako kutob sa tabang, lahi kag pama-agi, dili maminaw sa tambag
    grabe sad ka ang tanan ngsugod sa pinaka essential which is ang basic.

kung mao mn gani na ari lng usa ku sa pfsense kay para inig mu dasmag nku sa kerio ahh easy to understand nlng nku na hehe!!

kinahanglan ra ba pud na ug magic ng kerio hehe!

haha nkuha na nku ang problem sa crossfire ip address ra aku gamit then both interfaces aku gepili for filtering. lahi iya response basta mkuha na nimu ang right filtering ba haha! ang aku gusto is ma picture out nku sa aku huna huna kung nganu? libog pku aning Wan in/out ug Lan in/out pasabta ku bi wala pa ni nku na klaro. . . kani Wan out pagawas sa pfsense right? then wan in pasulod sa pfsense then kani Lan in pasulod sa pfsense then kani Lan out pagawas sa pfsense? so bale ang packet from internet mu sulod ni Wan IN then Lan In to Lan out, sakto ba? then internet request from Local area to Lan In then Wan IN to Wan Out then to Internet cloud? nka remember ku sa pftop na imu ge mention before aku ge lantaw ang crossfire nkita nku didto ang mga ports nga gegamit sama sa 125.5.7.0/24. tcp and udp to sia gekapoy ku ug atang ng set nlng ku ug range 12030:13062 peo aku ra ge disable right after na kuha sa ip address naa ra d i kulng na kabilunon sa rules parte ug delay sa interfaces. . .

@bolbolkulot @dab_s_bad

unsa pa laen nga port ang e pass rule like sa dns port? dili na necessary nga magbutang ug queue nuh if pass rule, unya dili pud na mu paingon sa default queue nuh kung blank lng ang ebutang na queue nimu nuh?

just to make sure kay wala ku kahibaw unsaon pg verify ana kung unsa sakto. . .

Quote Originally Posted by makasapot View Post
    @bolbolkulot @dab_s_bad

unsa pa laen nga port ang e pass rule like sa dns port? dili na necessary nga magbutang ug queue nuh if pass rule, unya dili pud na mu paingon sa default queue nuh kung blank lng ang ebutang na queue nimu nuh?

just to make sure kay wala ku kahibaw unsaon pg verify ana kung unsa sakto. . .
    sir as i told u before everything u need naa ra sa kerio..u ask me for ports,naa rna tanan sa kerio pud..let the game run and capture all ports..u just need to explore it..sir @dab_s_bad naay forever sa kerio,ka2 ako gihatag nmo..

Quote Originally Posted by bolbolkulot View Post
    sir as i told u before everything u need naa ra sa kerio..u ask me for ports,naa rna tanan sa kerio pud..let the game run and capture all ports..u just need to explore it..sir @dab_s_bad naay forever sa kerio,ka2 ako gihatag nmo..
    could you please expand the details Sir nga naa ra na tanan sa kerio? kung ports lng naa ang pfsense ana with matching IP address pa gani di ba? so ani nlng unsa may lisod sa pfsense nga ge simplify sa kerio, or is there even a feature in kerio na much better kesa Pfsense? and is that feature brings a big gap in comparison?

Im not an expert like you, I got my experience from reading, running test and exploring. So Im saying my knowledge is as far as what I have experienced only. But I want to know more too, even if I dont need it now it might come handy someday. . .

Im just like u running test and exploring..im not an expert..just test kerio like u test pfsense like crazy..and im sure ul know the big difference

Page 2 of 6 FirstFirst 12345 ... LastLast