I was eating binangkal with my workmates over coffee this afternoon. With all the pressures from our work load, we somehow amused each other with funny anecdotes of our childhood stories. In the middle of our laughtrip, I remembered out of the blue, my binangkal story...

"Kibaw bah mo na tungod aning binangkal, wala ko nidayon skwela og Nursery?"

--- a moment of silence... as if they were waiting for me to continue my story...

First day nako sa Nursery school, sa sobra ka-excited, nakalimtan nako ako snackbox. So nibalik mi sa ako yaya sa house (two blocks away ra amo from the school)... Pag-abot namo sa house, ako brother nalingaw og watch og Mickey Mouse cartoons sa sala and busy kitkit sa binangkal. Super favorite kaha nako ang binangkal, naglaway jud ko. Kita ako brother nako naglaway...

"Yee, nahan ka binangkal? init pa ni..."

Tupad ko ako bro and watch mi cartoons... Then gitawag ko sa ako yaya k balik nami sa school..

"Ayaw nalang balik, Yee ui. Watch nalang ta ni Mickey Mouse nya hutdon ni nato ang binangkal."

Nalooy man ko na wala kauban ako bro and nabitin ko sa binangkal. So ako g-ingnan amo Pappy na dili nako mosolod sa klase kay watch ra ko cartoons and gusto ko mokaon og binangkal.

So mao na reason, nag home school ra ko pag nursery with the help of my sisters...

tungod ra jud tawn sa BINANGKAL hehehehe

-----

So what's your BINANGKAL story?